Τα γεμιστά μανιτάρια είναι μια από τις πιο νόστιμες, γρήγορες και εύκολες συνταγές που μπορεί να ετοιμάσει κανείς, ακόμα και αν δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην κουζίνα. Με λίγα και απλά υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση του και την εμφάνισή του, χωρίς να χρειαστείς πολύ χρόνο ή ιδιαίτερες τεχνικές. Είναι ιδανικά τόσο ως ορεκτικό όσο και ως ελαφρύ γεύμα, ενώ ταιριάζουν τέλεια σε κάθε περίσταση, είτε θέλεις να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο για εσένα είτε να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.
Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή ξεχωριστή είναι η απλότητά της. Δεν χρειάζεται να ψάξεις για δύσκολα υλικά ή να αφιερώσεις ώρες στην κουζίνα. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, τα μανιτάρια γεμίζονται με λαχταριστά υλικά και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν αυτή την απίστευτη γεύση που τα κάνει ακαταμάχητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και υφές που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο.
Αν αγαπάς τις εύκολες και νόστιμες συνταγές, αυτά τα γεμιστά μανιτάρια θα γίνουν σίγουρα από τις αγαπημένες σου επιλογές.
Και να θυμάσαι, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
9-10 μανιτάρια πόρτο μπέλο
2 πατάτες μέτριες (400γρ)
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 φέτες μπέικον
200ml κρέμα γάλακτος
100γρ. τυρί γκούντα
1 φλ.κ. λευκό κρασί
1 φλ.κ. λάδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
9-10 portobello mushrooms
2 medium potatoes (400g)
1 large onion
3 slices of bacon
200ml heavy cream
100g gouda cheese
1 small cup white wine
1 tsp. oil
1 clove of garlic
1 tbsp parsley
salt & pepper
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε αφαιρώντας τη φλούδα από τα μανιτάρια. Τώρα βγάζουμε τα κοτσάνια και τα κρατάμε για να τα βάλουμε στη γέμιση.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Στο μεταξύ σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε 2 μέτριες πατάτες και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
- Αφού τις στραγγίσουμε καλά, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να μαλακώσει καλά η πατάτα.
- Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 200ml κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, μοιράζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με λίγο τριμμένο τυρί γκούντα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς (αντιστάσεις) για 30 λεπτά περίπου.
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
