Εύκολα σουβλάκια κολοκυθιού, η καλοκαιρινή απόλαυση με μια λαχταριστή πινελιά!
Η επιτυχία αυτής της συνταγής κρύβεται στην απλότητα των υλικών και στην εύκολη διαδικασία που θα σας παρουσιάσω βήμα βήμα, ώστε να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές λιχουδιές με απίστευτη γεύση που θα σας εκπλήξει.
Δείτε πώς αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα και τη γεύση, προσφέροντας την τέλεια λύση για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους και να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας καθημερινά ή ακόμη και σε ξεχωριστές στιγμές.
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
Υλικά για 5 σουβλάκια:
2-3 κολοκυθάκια μακρόστενα
7 φέτες ζαμπόν
7 φέτες τυρί γκούντα
λίγο ελαιόλαδο
για το πανάρισμα:
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι (προαιρετικά)
Ingredients for 5 pieces:
2-3 oblong zucchinies
7 slices of ham
7 slices of gouda cheese
a little olive oil
for the breading:
1 cup breadcrumbs
2-3 tbsp. kefalotiri grated
some pepper
a little salt (optional)
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε καλά τα κολοκυθάκια μας, αφαιρούμε τις άκρες και με ένα πίλερ ή προσεκτικά με το μαχαίρι μας, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τόσο λεπτές ώστε να λιγίζουν χωρίς να σπάνε (1-2mm). Για 5 σουβλάκια θα χρειαστούμε 20 λωρίδες κολοκυθιού.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις δύο πλευρές των κολοκυθιών.
- Τώρα για το πανάρισμα, σε μία κούπα φρυγανιά τριμμένη προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο, λίγο αλάτι, πιπέρι (αν το κεφαλοτύρι μας είναι αρκετά αλμυρό, δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι) και περνάμε τα κολοκυθάκια μας από το πανάρισμα και από τις δύο πλευρές.
- Κόβουμε το ζαμπόν και το τυρί μας σε τρεις λωρίδες και σε καθε φέτα κολοκυθιού βάζουμε μια λωρίδα ζαμπόν και μια λωρίδα τυρί. Τυλίγουμε προσεκτικά και περνάμε το ρολάκι σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Σε κάθε ξυλάκι περνάμε 4 ρολάκια κολοκυθιού.
- Μόλις φτιάξουμε όλα τα σουβλάκια, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
