Χοιρινό με Πράσα και Σέλινο στην Κατσαρόλα. Απλό και Νόστιμο φαγητό για Κάθε Περίσταση!
Στο σημερινή συνταγή, θα σου δείξω πώς να φτιάξεις ένα απλό αλλά απίστευτα γευστικό πιάτο με χοιρινό, πράσα και σέλινο, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα. Είναι μια συνταγή που αποδεικνύει ότι τα πιο νόστιμα φαγητά γίνονται με λίγα, ποιοτικά υλικά και δεν απαιτούν πολύπλοκες τεχνικές.
Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες που έρχονται, καθώς τα πράσα και το σέλινο είναι στην καλύτερη εποχή τους, προσφέροντας γεύση και θρεπτικά στοιχεία. Η ζουμερή σάλτσα του και οι τρυφερές μπουκιές του χοιρινού κάνουν αυτό το πιάτο μια εξαιρετική επιλογή για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και για μια πιο επίσημη περίσταση, όπως ένα κυριακάτικο δείπνο με φίλους ή οικογένεια.
Η συνταγή αυτή είναι τόσο εύκολη που μπορείς να την φτιάξεις ακόμη κι αν δεν έχεις εμπειρία στην κουζίνα. Με απλές κινήσεις και εύκολα βήματα, θα έχεις ένα γεύμα που θα λατρέψουν όλοι.
Ακολούθησέ με και φέρε την απόλυτη γεύση στο τραπέζι σου με αυτή τη σπιτική συνταγή, που θα γίνει γρήγορα αγαπημένη σου!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές. Αν σας άρεσε η συνταγή μου, πατήστε το like και μοιραστείτε την με τους φίλους σας!
Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό λαιμό
2-3 πράσα μέτρια
2-3 σέλερι (το κοτσάνι από το σέλινο)
2 καρότα μέτρια
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης
1 φλ.κ. κρασί λευκό
1/3 φλ.κ. χυμό λεμονιού
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
1 kilo of pork neck
2-3 medium leeks
2-3 celery
2 medium carrots
1 medium onion
1 tbsp mustard
2 bay leaves
1 small cup white wine
1/3 small cup lemon juice
1 small cup olive oil
salt & pepper
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας κομμένο σε χοντρές φέτες. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα, το αφαιρούμε από το σκεύος.
- Στο ίδιο σκεύος συμπληρώνουμε άλλο μισό φλιτζανάκι ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 2-3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 2-3 σέλερι (το κοτσάνι από το σέλινο) κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 μέτρια καρότα σε φέτες και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
- Τώρα επιστρέφουμε το κρέας στο σκεύος και σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υγρά από το κρέας (αυτά μου έχει βγάλει στο μπολ), 2-3 κούπες ζεστό νερό και 2 φύλλα δάφνης.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Μόλις μαλακώσει καλά το κρέας, παίρνουμε μια ποσότητα από τα λαχανικά (3-4 κουτάλες) και τα βάζουμε σε πολυκόφτη. Προσθέτουμε 1/3 από το φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και τα πολτοποιούμε. Αν προτιμάτε μια ωραία βελούδινη σάλτσα, μπορείτε να πολτοποιήσετε ολόκληρη την ποσότητα των λαχανικών.
- Τώρα στο φαγητό μας ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα πολτοποιημένα λαχανικά, μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά και απολαμβάνουμε.
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
