Χοιρινό ψαρονέφρι με μπλε τυρί, ένα εκλεπτυσμένο φαγητό που συνδυάζει τη γεύση του χοιρινού φιλέτου με την πλούσια και κρεμώδη υφή του μπλε τυριού.
Η προετοιμασία του είναι απλή και γρήγορη, το κρέας μαγειρεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί την τρυφερότητά του, ενώ η προσθήκη του μπλε τυριού δημιουργεί μια ιδιαίτερα γευστική σάλτσα.
Αυτό το πιάτο αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των αλά κρέμ. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή ρύζι, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό γευστικό συνδυασμό που εντυπωσιάζει τους καλεσμένους μας και ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Υλικά:
500γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
300γρ. κρέμα γάλακτος
70γρ. μπλέ τυρί
1 κρεμμύδι μικρό
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
500 gr. pork filet
300 gr. whipping cream
70 gr. blue cheese
1 small onion
1 clove of garlic
1/2 tsp. thyme
1 sprig of rosemary
1 tbsp butter
salt & pepper
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες πάχους 2 εκατοστών περίπου και με ένα φαρδύ ποτήρι τις πατάμε λίγο και από τις δύο πλευρές για να ανοίξουν.
- Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και κάνουμε ένα μασαζάκι.
- Τώρα στο τηγάνι μας ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, το αρωματίζουμε με 1 κλωνάρι δενδρολίβανο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρέας μέχρι να πάρει λίγο χρωματάκι και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε το κρέας και το δενδρολίβανο από το σκεύος, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο και σοτάρουμε πολύ καλά 1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο (το τρίβουμε σε μούλτι ώστε να μην έχει καθόλου κομμάτια).
- Προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο και όταν το κρεμμύδι πάρει χρώμα, ρίχνουμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 70 γραμμάρια μπλε τυρί θρυμματισμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά (για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος) για περίπου 3 λεπτά.
- Τώρα βάζουμε το κρέας με τα υγρά του στη σάλτσα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά (όχι παραπάνω για να μη σκληρύνει το κρέας μας).
- Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρυζάκι και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.
