Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου! Στο σημερινό μου άρθρο, έχω για εσάς μια γευστική και εύκολη συνταγή για τραγανά μπουρεκάκια με ζαμπόν και τυρί (φλογέρες).
Η προετοιμασία τους είναι παιχνιδάκι. Ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό έδεσμα που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους.
Αυτά τα μπουρεκάκια αποτελούν την ιδανική επιλογή για ορεκτικό σε ένα δείπνο με φίλους και οικογένεια, συνοδευτικό για τη μπυρίτσα σας και γενικά για κάθε περίσταση. Σε κάθε τραπέζι θα κλέβουν την παράσταση και θα κερδίζουν τα καλύτερα σχόλια από τους καλεσμένους σας.
Υλικά για 20 μπουρεκάκια:
5 φύλλα κρούστας
10 φέτες τυρί γκούντα
7 φέτες ζαμπόν
2 ασπράδια αυγού
1-2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Ingredients for 20 pieces:
5 sheets crusty dough
10 slices gouda cheese
7 slices ham
2 egg whites
1-2 tbsp melted butter
breadcrumbs for breading
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε κόβοντας τα φύλλα κρούστας σε 4 κομμάτια (ορθογώνια), τις φέτες ζαμπόν σε 3 λωρίδες και τις φέτες γκούντα στη μέση.
- Τώρα με το λιωμένο βούτυρο, βουτυρώνουμε καλά το πρώτο φύλλό κρούστας, στη μπροστινή άκρη τοποθετούμε μια λωρίδα ζαμπόν και μια λωρίδα τυρί γκούντα.
- Κλείνουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε απαλά σε ρολάκι, χωρίς να το σφίγγουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αφού τυλίξουμε όλα τα ρολάκια μας, τα περνάμε πρώτα από τα χτυπημένα ασπράδια αυγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
- Για το τηγάνισμα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε περίπου 2 εκατοστά σπορέλαιο και μόλις κάψει καλά, τοποθετούμε λίγα λίγα τα μπουρεκάκια μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
