Αλμυρή-Τάρτα-με-μανιτάρια-και-κοτόπουλο-konstantinas-kitchen
Πίτες - Σφολιάτες

Αλμυρή Τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο 

Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο, μια απολαυστική και εύκολη συνταγή για κάθε περίσταση.

Καλωσορίσατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα έχω για εσάς μια λαχταριστή συνταγή που θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά. Αν αναζητάτε ένα πιάτο που συνδυάζει την τραγανή υφή της σφολιάτας με τον νόστιμο συνδυασμό μανιταριών και κοτόπουλου, τότε αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι κατάλληλη για κάθε περίσταση. Μπορείτε να την προετοιμάσετε για ένα γεύμα με την οικογένειά σας, για μια φιλική συγκέντρωση ή ακόμη και για ένα ιδιαίτερο γεύμα με τους φίλους σας. Το αποτέλεσμα θα είναι πάντα εντυπωσιακό και γευστικό. Η προετοιμασία είναι απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με τη μοναδική του γεύση και την εντυπωσιακή παρουσίαση.

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. μανιτάρια λευκά

300 γρ. κοτόπουλο στήθος

2 πιπεριές κόκκινες

1 κρεμμύδι μέτριο

2 κ.σ. μαϊντανό

2 αυγά

1 φλ.κ. κρασί λευκό

1 φλ.κ. ελαιόλαδο

1 χούφτα κεφαλοτύρι τρ.

αλάτι & πιπέρι

Ingredients:

1 puff pastry

500 gr. white mushrooms

300 gr. chicken breast

2 red peppers

1 medium onion

2 tbsp. parsley

2 eggs

1 small cup White Wine

1 small cup olive oil

1 handful of salty cheese

Salt & Pepper

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε 300 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  2. Τώρα προσθέτουμε 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο. Μόλις το κρεμμύδι μας γίνει διάφανο, ρίχνουμε 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες.
  3. Αφού μαλακώσουν τα μανιτάρια και εξατμιστούν τα υγρά τους, ρίχνουμε 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε ροδέλες.
  4. Σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
  6. Όταν κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Για τη βάση της τάρτας, σε μια ταρτιέρα ή ένα ταψί 28-30 εκατοστών περίπου τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας και με ένα πηρούνι το τρυπάμε καλά, ώστε να μη φουσκώσει πολύ.
  8. Τώρα ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε καλά. Καθαρίζουμε προσεκτικά τις άκρες της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο (ή οποιοδήποτε τυρί επιθυμείτε).
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε 200 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30-35 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *