Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη πατάτας στο τηγάνι ή στο φούρνο, η απόλυτη λιχουδιά για κάθε περίσταση!
Καλωσήρθατε στην κουζινούλα μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή που θα λατρέψετε!
Αυτά τα ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη πατάτας είναι η τέλεια λιχουδιά που μπορείτε να απολαύσετε ψημένα στο φούρνο ή στο τηγάνι. Είτε επιλέξετε τον φούρνο για μια πιο τραγανή υφή, είτε το τηγάνι για μια πιο γρήγορη και αφράτη εκδοχή, είναι απλά ακαταμάχητα.
Φτιάξτε τα για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για συνοδευτικό με τον καφέ σας, για ένα ελαφρύ γεύμα της ημέρας, ακόμη και για ένα νόστιμο σνακ. Τα ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη πατάτας είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.
Η επιτυχία αυτής της συνταγής κρύβεται στην απλότητα των υλικών και στην εύκολη διαδικασία παρασκευής που θα σας παρουσιάσω βήμα βήμα, ώστε να δημιουργήσετε τις δικές σας αλμυρές λιχουδιές με απίστευτη γεύση.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υλικά για τη ζύμη:
600 γρ. πατάτες βραστμένες
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. κεφαλοτύρι
5 γρ. μπέκιν πάουντερ
2 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)για τη γέμιση:
150 γρ. τυρί γκούντα
5 φέτες ζαμπόν
Ingredients for the dough:
600 gr. boiled potatoes
250 gr. all purpose flour
100 gr. kefalotyri (hard salty cheese)
5 gr. baking powder
2 tbsp. parsley
salt & pepper
a little sesame (optional)for the filling:
150 gr. gooda cheese
5 slices of ham
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 600 γραμμάρια πατάτες βρασμένες και τις πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο, 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Το ζυμαράκι λόγω της πατάτας κολλάει αρκετά, γι’ αυτό αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας. Βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε 20 ίσα κομμάτια και πλάθουμε 20 όμορφα μπαλάκια.
- Τώρα σε ένα μπολ βάζουμε 150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο, 5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε ένα ένα τα ζυμαράκια μας με τα δάχτυλα και προσθέτουμε 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση. Κλείνουμε προσεκτικά και πιέζουμε ελαφρώς το πιτάκι μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
- Μπορουμε να απολαύσουμε τα ζαμπονοτυροπιτάκια μας με δύο τρόπους, τηγανητά ή ψημένα στο φούρνο.
- Για τηγανητά ζαμπονοτυροπιτάκια: Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι για τηγάνισμα, περίπου 1 εκατοστό στο σκεύος μας. Αφού κάψει καλά το λάδι βάζουμε τα πιτάκια λίγα λίγα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Για ζαμπονοτυροπιτάκια ψημένα στο φούρνο: Στο ταψί μας βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα πιτάκια μας, τα αλείφουμε καλά με σπορέλαιο πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι (αν θέλουμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις) για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Ωραίες συνταγες
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! 😊😊😊