Τυρόπιτα-χωρίς-φύλλο-konstantinas-kitchen
Λίγα Υλικά Πίτες - Σφολιάτες

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλωσήρθατε στην κουζινούλα μου! Σήμερα θα φτιάξουμε την πιο αφράτη Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Τυρόψωμο, μια αυθεντική ελληνική γεύση που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Η χειροποίητη τυρόπιτα σε όλες τις παραλλαγές της είναι ένα αυθεντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας που φτιάχνεται με πολλή αγάπη και μεράκι.

Εμπνευσμένη από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, την αγάπη μου για το καλό φαγητό και την ευκολία που προσφέρουν οι σύγχρονες συνταγές, αυτή η συνταγή θα σας μυήσει στον κόσμο της γαστρονομικής απλότητας χωρίς να συμβιβάζεται στη γεύση.

Η αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η νοστιμιά μπορεί να είναι και υγιεινή, ενώ ταυτόχρονα και οικονομική. Εύκολη στην παρασκευή, με πολύ λίγα και απλά υλικά. Αποτελεί μια νόστιμη και υγιεινή σπιτική συνταγή, ιδανική επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό σνακ, κολατσιό για τη δουλειά ή το σχολείο, για ένα γρήγορο γεύμα, συνοδευτικό για το καφεδάκι σας και γενικά για κάθε περίσταση.

Καλέστε τους φίλους και τους αγαπημένους σας και μοιραστείτε την μαζί τους! Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υλικά:
400γρ. αλεύρι γ.οχ.
150ml ελαιόλαδο
150ml γάλα
150ml νερό
1 φακ. μαγιά (7-9γρ)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγο σουσάμι (προαιρ.)
250-300γρ. φέτα

Ingredients:
400gr. all purpose flour
150ml olive oil
150ml milk
150ml of water
1 packet of dry yeast (7-9g)
1 tsp. salt
1 tsp. sugar
a little sesame (optional)
250-300gr. feta cheese

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 150ml γάλα χλιαρό, 150ml νερό χλιαρό, 150ml ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 φακελάκι μαγιά (7-9γραμμ.) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά (ζυμώνουμε με την κουτάλα, γιατί η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια).
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι ο όγκος της να διπλασιαστεί (40-45 λεπτά).
  4. Τώρα προσθέτουμε 250-300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη και την ενσωματώνουμε στη ζύμη.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και αφού βάλουμε λίγο λάδι στα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη, τη στρώνουμε στο ταψί.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *