konstantinas-kitchen-soupa-giouvarlakia-avgolemono-me-ola-ta-mystika
Φαγητά

Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με όλα τα μυστικά

Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, η τέλεια συνταγή που θα αγαπήσετε, με όλα τα μυστικά για να μην διαλύονται στην κατσαρόλα! (Greek Youvarlakia Avgolemono Soup)

Αυτή η λαχταριστή σούπα είναι η απόλυτη επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Εύκολη, γρήγορη και γεμάτη πλούσια γεύση, φτιάχνεται με λίγα και απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Είναι η ιδανική συνταγή για όσους αγαπούν το παραδοσιακό φαγητό αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο να μαγειρέψουν.

Η κρεμώδης υφή του αυγολέμονου και τα ζουμερά γιουβαρλάκια συνδυάζονται τέλεια για να δημιουργήσουν ένα πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, ακόμη και τα πιο απαιτητικά παιδιά! Δεν χρειάζεται να είστε έμπειροι στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που μπορεί να την φτιάξει ο καθένας.

Ανακαλύψτε πώς μπορετε να φέρετε ζεστασιά, νοστιμιά και παραδοσιακές γεύσεις στο τραπέζι σας σε ελάχιστο χρόνο. Δοκιμάστε τη σήμερα και μοιραστείτε τη με όσους αγαπάτε!

Μυστικά για τέλεια γιουβαρλάκια που δεν διαλύονται στην κατσαρόλα:

Επιλέξτε καλής ποιότητας κιμά, χωρίς πολύ λίπος και ζυμώστε τον καλά για τουλάχιστον 4-5 λεπτά. Το καλό ζύμωμα βοηθά το κρέας να απελευθερώσει τις πρωτεΐνες του, που λειτουργούν σαν “κόλλα” για να κρατήσουν το μείγμα ενιαίο.

Προτιμήστε ρύζι καρολίνα ή γλασέ, που γίνεται πιο κολλώδες όταν μαγειρεύεται. Φροντίστε να το ξεπλύνετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε, για να απομακρύνετε το παραπανίσιο άμυλο.

Το αυγό είναι βασικό συστατικό, λειτουργεί ως συνδετικό υλικό. Αν ο κιμάς σας φαίνεται πολύ χαλαρός, μπορείτε να προσθέσετε ακόμη μισό αυγό.

Βεβαιωθείτε ότι οι ποσότητες κιμά, ρυζιού και αυγού είναι ισορροπημένες. Αν προσθέσετε πολύ ρύζι, τα γιουβαρλάκια μπορεί να γίνουν εύθραυστα και να διαλυθούν.

Όταν πλάθετε τα γιουβαρλάκια, βρέξτε ελαφρώς τα χέρια σας με νερό για να δουλεύετε ευκολότερα. Πλάστε τα σε ομοιόμορφο μέγεθος και πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες σου ώστε να γίνουν σφιχτά, αλλά χωρίς υπερβολική δύναμη.

Όταν τα γιουβαρλάκια μπουν στην κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Ένας δυνατός βρασμός μπορεί να τα διαλύσει. Η σούπα πρέπει να σιγοβράζει απαλά για να διατηρηθούν ακέραια.

Ρίξτε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα ένα-ένα, προσέχοντας να μην πέσουν όλα μαζί. Κουνήστε απαλά την κατσαρόλα (όχι με κουτάλα) για να μην κολλήσουν στον πάτο.

Μόλις τα γιουβαρλάκια μπουν στην κατσαρόλα, μην τα ανακατεύετε με κουτάλα. Αυτό μπορεί να τα διαλύσει. Αν χρειαστεί να ανακατέψεις, κούνα ελαφρώς την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις.

Αν θέλετε έξτρα σιγουριά, μπορείτε να περάσετε κάθε γιουβαρλάκι από λίγο αλεύρι πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα. Αυτό θα δημιουργήσει μια ελαφριά “κρούστα” που τα προστατεύει και θα βοηθήσει τη σούπα να χυλώσει περισσότερο.

Ο ζωμός ή το νερό που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πολύ ζεστός όταν ρίχνετε τα γιουβαρλάκια, ώστε να “σφραγιστούν” γρήγορα και να μην διαλυθούν.

Προτιμήστε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο για ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο να κολλήσουν ή να διαλυθούν.

Και τέλος αφησε τα γιουβαρλάκια να σιγομαγειρευτούν για 20-30 λεπτά χωρίς να τα ανακατεύετε συνεχώς. Έτσι θα έχουν χρόνο να δέσουν και να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Δοκιμάστε τη συνταγή μου και γράψτε μου στα σχόλια πώς σας φάνηκε!
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο καναλάκι μου για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά για τα γιουβαρλάκια:
1/2 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμικτο)
1 κρεμμύδι μέτριο
1 αυγό μεσαίο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα (ή γλασέ)
1 καρότο μικρό
3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κούπα αλεύρι
αλάτι & πιπέρι

Υλικά για το αυγολέμονο:
αυγά μεσαία
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
3-4 κουτάλες ζωμό

Ingredients for the meatballs:
1/2 kg of minced meat (beef or mixed)
1 medium onion
1 medium egg
1 small cup caroline rice
1 small carrot
3-4 tbsp of parsley
1/2 small cup olive oil
1/2 cup of flour
salt & pepper

Ingredients for the avgolemono:
2 medium eggs
juice of 1 lemon
1 tbsp cornstarch
3-4 cooking spoons broth

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο, 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο (χωρίς υγρά), 1 αυγό μεσαίο, 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα (αφού πρώτα το πλύνουμε καλά), 3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 μικρό καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 4-5 λεπτά.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Αφού περάσει η μισή ώρα βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, ώστε να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους.
  3. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας στο μέγεθος ενός καρυδιού. Αν θέλουμε τα περνάμε από αλεύρι, για να κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους και για να χυλώσει η σούπα μας.
  4. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ενάμισι λίτρο νερό ή ζωμό της αρεσκείας μας, ρίχνουμε αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μας.
  5. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Προσθέτουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  6. Όταν περάσουν τα δέκα λεπτά, ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ (καλά πλυμμένο), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι (20 λεπτά περίπου).
  7. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο παίρνουμε από την κατσαρόλα 3-4 κουτάλες από τον ζωμό και πάμε να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  8. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 2 μεσαία αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο τον χυμό από 1 μεσαίο λεμόνι, συνεχίζοντας να χτυπάμε. Αν θέλουμε η σούπα μας να έχει πιο παχύρρευστη υφή, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ αραιωμένο σε λίγο νερό. Και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό ανακατεύοντας.
  9. Τώρα ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά. Μόλις αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά και απολαμβάνουμε.

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *