konstantinas-kitchen-rolakia-kolokythiou-zucchini-rolls
Λίγα Υλικά Φαγητά

Ρολάκια Κολοκυθιού (zucchini rolls)

Ρολάκια Κολοκυθιού (zucchini rolls) ο μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα καλοκαιρινό τραπέζι.

Καλώς ήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αρωματικά ρολάκια κολοκυθιού με γέμιση τυριών και σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το καλοκαίρι, με απλά υλικά που αναδεικνύουν τις μεσογειακές γεύσεις. Είναι τόσο εύκολη που θα την αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή!

Τα ρολάκια κολοκυθιού μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο. Αυτή η πλούσια και γευστική συνταγή είναι τέλεια για οποιοδήποτε τραπέζι και μπορεί να συνοδεύσει εξίσου καλά ένα καθημερινό γεύμα ή ένα ιδιαίτερο δείπνο. Είναι ένα πιάτο που όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες της Ελλάδας λατρεύουν, και δεν λείπει από κανένα καλοκαιρινό τραπέζι.

Ακολουθήστε με βήμα-βήμα καθώς προετοιμάζω αυτά τα υπέροχα ρολάκια κολοκυθιού και ανακαλύψτε πόσο εύκολη και απολαυστική είναι αυτή η συνταγή. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι για περισσότερες νόστιμες συνταγές και να αφήσετε τα σχόλιά σας από κάτω.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά για τα ρολάκια:
2-3 κολοκύθια μέτρια
150 γρ. ανθότυρο
100 γρ. γκούντα
1 αυγό μεσαίο
4 φέτες ζαμπόν (προαιρ.)
4-5 φύλλα δυόσμου
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:
200 ml χυμό ντομάτας
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
4-5 φύλλα δυόσμου
αλάτι & πιπέρι
50 γρ. γκούντα για το ψήσιμο

Ingredients for the rolls:
2-3 medium zucchini
150 gr. anthotyro or cottage cheese
100 gr. gouda
1 medium egg
4 slices of ham (optional)
4-5 spearmint leaves
1 tsp oregano
salt & pepper

Ingredients for the sauce:
200 ml tomato juice
1/2 small cup olive oil
4-5 spearmint leaves
salt & pepper
50 gr. gouda for baking

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε 15-16 λεπτές φέτες. Τις βάζουμε τε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψήνουμε σε 200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
  3. Σε 150-200ml χυμό ντομάτας ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Σε μπολ βάζουμε 150 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο, 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο, 1 αυγό μεσαίο, 4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Τώρα σε κάθε φέτα κολοκυθιού βάζουμε το 1/4 της φέτας ζαμπόν (αν θέλουμε), 1 κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα με τα τυριά και τυλίγουμε το ρολάκι.
  6. Σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε τα ρολάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω και κολλητά το ένα με το άλλο.
  7. Περιχύνουμε τα ρολάκια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί γκούντα (50 γραμμάρια περίπου).
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου (μέχρι να λιώσει το τυράκι).

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *