konstantinas-kitchen-patsavouropita-me-katiki-domokou-cheese-pie
Πίτες - Σφολιάτες

Πατσαβουρόπιτα με κατίκι δομοκού Cheese Pie

Καλωσήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια αγαπημένη μου συνταγή, μια εύκολη πατσαβουρόπιτα με κατίκι Δομοκού, που είναι τόσο νόστιμη, όσο και απλή στην παρασκευή της.

Αυτή η πατσαβουρόπιτα αποτελείται από έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων και υλικών που την κάνουν ακαταμάχητη και την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση.

Το μυστικό συστατικό που την κάνει ξεχωριστή είναι το Κατίκι Δομοκού. Ένα λευκό, μαλακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με περιοχή προέλευσης το Δομοκό Φθιώτιδας. Έχει ελαφριά γεύση, λίγα λιπαρά και ξεχωριστό άρωμα.

Η εύκολη τυρόπιτα με κατίκι Δομοκού και τραγανό φύλλο κρούστας είναι μια εξαιρετικά γευστική επιλογή για το πρωινό σας, για βραδινό σνακ, ορεκτικό, για ένα γρήγορο γεύμα και γενικά για κάθε ώρα.

Η προετοιμασία είναι παιχνιδάκι. Ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες για να δημιουργήσετε μια λαχταριστή πίτα που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους. Είμαι βέβαιη ότι μόλις τη δοκιμάσετε θα την ερωτευτείτε, όπως την έχω ερωτευτεί κι εγώ.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
10-11 φύλλα κρούστας
200γρ. κατίκι Δομοκού
200γρ. γιαούρτι
100ml γάλα
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμ.
αλάτι & πιπέρι

Ingredients:
10-11 sheets of crust dough
200 gr. katiki DOMOKOS cheese
200 gr. greek yoghurt
100 ml of milk
1 small cup olive oil
1 tsp baking powder
1 tbsp finely chopped mint
salt & pepper

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια Κατίκι Δομοκού, 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 2 αυγά μεσαία, 100ml γάλα, 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα και αυτά.
  3. Κρατάμε στην άκρη 2 φύλλα για το τέλος και τα υπόλοιπα 6-7 φύλλα τα βυθίζουμε ένα ένα στο μίγμα με το τυρί και αφού τα στραγγίσουμε καλά τα τοποθετούμε στο ταψί σουρωτά, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι κα καλύψουμε όλο το ταψί.
  4. Από πάνω τοποθετούμε τα τελευταία 2 φύλλα, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και ραντίζουμε με λάδι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου (κάτω-κάτω) για 50-60 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *