Καρύδες – Ινδοκάρυδα, το αγαπημένο γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων.
Το Ινδοκάρυδο αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν ένα πολυτελές γλυκό, η προετοιμασία του είναι πολύ απλή και φιλική προς τον χρόνο.
Σήμερα θα σας δείξω τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξετε σε λίγα λεπτά αυτά τα γευστικά και εντυπωσιακά γλυκάκια, με πολύ λίγα και απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Η συνταγή συνδυάζει την απλότητα και τη γεύση, προσφέροντας την τέλεια λύση για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους και να τα απολαύσετε καθημερινά ή σε ξεχωριστές στιγμές.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Υλικά:
160-170 γρ. ινδική καρύδα
120γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά μεσαία
1 κ.σ. βούτυρο
1 βανιλίνη
μαρμελάδα ή κερασάκια
Ingredients:
160-170 gr. coconut
120 gr. powdered sugar
2 medium eggs
1 tbsp. butter
1 vanillin
jam or sweet cherries
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 2 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου), 1 βανιλίνη και 160 γραμμάρια ιδνική καρύδα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αν το μίγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγη ακόμη ινδική καρύδα.
- Τώρα παίρνουμε βρέχουμε λίγο τα χέρια μας, παίρνουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια.
- Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Στολίζουμε με γλυκό κεράσι κομμένο στη μέση ή με λίγη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε 160 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
