konstantinas-kitchen-efkolo-skordopsomo-me-tyria-choris-mixer
Πίτες - Σφολιάτες Σνακ Φαγητά

Εύκολο Σκορδόψωμο με τυριά (χωρίς μίξερ)

Εύκολο και απολαυστικό σκορδόψωμο με τυριά, ο ορισμός της απλότητας που μετατρέπεται σε απόλαυση και όλα αυτά χωρίς τη χρήση του μίξερ.

Αν αναζητάτε ένα αφράτο, αρωματικό και πολύ λαχταριστό σκορδόψωμο με τυριά που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα, ακόμη και αν δεν έχετε εμπειρία με τις ζύμες, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε!

Το σκορδόψωμο μας είναι σαν ένας πίνακας γεύσης, με κάθε μπουκιά να σας ταξιδεύει σε μια πλούσια συνταγή που συνδυάζει την αφράτη υφή με την απίστευτη γεύση των τυριών. Αυτό που κάνει αυτήν τη συνταγή ακόμη πιο ελκυστική είναι ότι δεν απαιτεί μίξερ – μια οικονομική και εύκολη λύση για όλους!

Με υλικά που θα βρείτε εύκολα στο σπίτι σας και έναν απλό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο παρασκευής, αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση. Ανακαλύψτε την χαρά του ψησίματος χωρίς το άγχος της πολύπλοκης ζύμης.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!

Υλικά:
300 γρ. αλεύρι γ.οχ.
200 ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. τυρί γκούντα
100 γρ. τυρί φέτα
θυμάρι & ρίγανη

Ingredients:
300 gr. all purpose flour
200 ml milk
1 packet yeast
1/2 tsp sugar
1/2 tsp salt
2 tbsp olive oil
1 tbsp butter
2 cloves garlic
250 gr. Gouda cheese
100 gr. feta cheese
Thyme & oregano

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε 200ml γάλα χλιαρό, ρίχνουμε 1 φακελάκι μαγιά (7-8γρ.), μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Τώρα προσθέτουμε 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά. Για να μην κολλάει η ζύμη ρίχνουμε στο χέρι μας λίγο λάδι, δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, 45 λεπτά περίπου.
  4. Τώρα αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και το ζυμαράκι και με έναν πλάστη το ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μεγάλου ταψιού.
  5. Το τοποθετούμε στο ταψί, όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για άλλα 45 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο, με 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  7. Όταν περάσουν τα 45 λεπτά αλείφουμε το ζυμαράκι μας με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε 100 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη, 250-300 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 25 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Konstantina's Kitchen videos

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μου. Στον παράδεισο της γεύσης και της μαγειρικής! Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα από συνταγές που θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση και θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας!!!

Αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τις καινούργιες μου συνταγές, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *