Μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα μπύρας, μια απολαυστική συνταγή για τους λάτρεις της νόστιμης κουζίνας.
Καλωσορίσατε στην κουζίνα μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που θα σας κάνει να λιώσετε από ευχαρίστηση! Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μπύρας.
Αν αναζητάτε ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του χοιρινού κρέατος με την έντονη αρωματική νότα της μπύρας, τότε αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να πετύχετε αυτή τη συνταγή, με απλές οδηγίες και αγάπη για τη μαγειρική, θα δημιουργήσετε ένα φανταστικό πιάτο για κάθε περίσταση που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Τα μπριζολάκια σας θα γίνουν ζουμερά και αρωματικά, χάρη στην τέλεια σάλτσα μπύρας η οποία προσθέτει μια έντονη γευστική νότα, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τέλεια το πιάτο.
Ανεβάστε τη θερμοκρασία στην κουζίνα και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με αυτό το νόστιμο πιάτο.
Υλικά:
7-8 χοιρινά μπριζολάκια
300 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 καρότα μεσαία
150 ml μπύρα ξανθιά
3 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Ingredients:
7-8 pork steaks
300 gr. white mushrooms
1 large onion
2 medium carrots
150 ml blonde beer
3 tbsp parsley
1 tbsp wheat flour
1 small cup olive oil
salt & pepper
Εκτέλεση
- Σε βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μπριζολάκια μας μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Τώρα αφαιρούμε τα μπριζολάκια από το σκεύος και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, όχι χονδροκομμένο, ώστε να λιώσει και να γίνει η σάλτσα μας βελούδινη.
- Προσθέτουμε 2 καρότα μέτρια σε ροδέλες και 300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά.
- Τώρα ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και σβήνουμε με 150 ml μπύρα ξανθιά.
- Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό (1 κούπα περίπου), ανακατεύουμε καλά και επιστρέφουμε τα μπριζολάκια μας στο σκεύος μαζί με τα υγρά τους.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας και να “δέσει” η σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
💡 Εδώ θα βρείτε 👉 πολλά πρακτικά εργαλεία για την κουζίνα, ιδανικά για όσους αγαπούν το μαγείρεμα όπως κι εμείς! Ο σύνδεσμος είναι affiliate, πράγμα που σημαίνει πως αν αγοράσετε κάτι, υποστηρίζετε το blog μας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για εσάς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί. Μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και να πατήσετε ένα like αν σας άρεσε η συνταγή μου!
